12 d’abril 2013

DINAMITZACIÓ DELS EQUIPAMENTS CÍVICS, JOVE I INFANTIL DEL MASNOU


El Masnou disposa d’uns equipament públics que calia potenciar, i en els quals s’ha treballant de forma continuada al llarg d’aquest mandat des de les regidories de Joventut, Infància i Civisme per tal de dinamitzar-los i apropar-los a la ciutadania.

A la regidoria de Civisme hem apostat clarament per l’equipament cívic de proximitat Els Vienesos. Aquest va ser construït per l’anterior equip de govern malgrat no tenir una finalitat específica, i és per això que s’ha hagut de reinventar. Per un costat hi hem programat activitats com tallers, xerrades, formació, actes festiu..., per altre s'ha treballat colze a colze amb les associacions, incrementant la seva participació, afavorint que donin a conèixer les seves activitats, alhora que col·laboren en la dinamització de l’equipament. S’hi ha ubicat la seu de diverses entitats, s'ha creat un racó de jocs, hi ha el servei de punts de xarxa, i s’està configurant a l’actualitat com un punt de referència de la zona de l’alt Masnou.

També recentment s’ha dut a terme una petita remodelació a l’equipament jove Ca n’Humet que era necessària per millorar l’estat en la que es trobava l’equipament i per adaptar l’espai a les necessitats de les associacions juvenils. Fruit d’això ha sorgit un nou espai polivalent on es podran programar activitats. A més, en breu finalitzarà el nou concurs impulsat per la regidoria de joventut per adjudicar la dinamització de l’equipament.

La reivindicació per part d’ERC de tenir un espai pels infants neix al 2008, quan des de l’oposició i durant diferents anys, es demana de forma continuada la construcció d’una ludoteca. Tot i que l’edifici veu la llum l’any 2009, en no ser un projecte impulsat per l’antic equip de govern, la ludoteca mai va veure les seves portes obertes. Ha estat en aquest mandat, i des de que ERC assumeix la regidoria d’infància quan s’ha treballat en ferm per obrir l’Espai Familiar “Ludoteca”. Novament col·laborant amb entitats infantils, a traves de la cessió de l’equipament, programant activitats festives i des de la perspectiva de crear un espai on famílies trobin un entorn per educar jugant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada