30 de juliol 2014

ACTIVITATS PELS MÉS MENUTS


A menys d’un any per a les properes eleccions municipals, i amb gairebé dos anys programant activitats i realitzant projectes per infants, un cop van ser assumides les competències per Esquerra-Acord pel Masnou al juliol del 2012, ara toca mirar enrere per fer un repàs de la feina feta, i valorar com s’ha fet, que cal consolidar, quins aspectes millorar i engegar nous projectes enriquidors i engrescadors pels petits de les cases.
Entre les ofertes que cal remarcar està la recuperació del teatre familiar, que s’ha programat dins l’Espai Escènic de Ca n’Humet, amb espectacles adreçats al públic infantil, així com la promoció de les activitats d’especial connotació per la seva tradició, com l’arribada de la vella Maria la Castanyera que ha portat castanyes torrades als infants a l’Espai Familiar Ludoteca. En quan a aquest equipament, s’ha assolit la seva obertura, amb inici de cessions a entitats infantils i de lleure que, juntament als les activitats programades per la Regidoria d'Infància han contribuït a que sigui un espai de referència.

S’ha donat continuïtat a activitats consolidades com pot ser el Nadalem infantil, si bé, s’ha donat un tomb, al haver programat més activitats i amb amplitud dels espais on es realitza, i arribant a més indrets del municipi: Plaça dels Països Catalans, Espai Familiar Ludoteca, Plaça de Pau Casals, Plaça d'Ocata i Plaça Marcel·lina Monteys; i amb col·laboració tant amb diverses entitats de la vila. I alhora, també s'han destinat recursos dirigits als més menuts, amb programació de cursos de massatges, teatre i activitats per nadons, donat el recolzament específic i necessari.
També s'ha donat continuïtat al Casal del Fakaló, en el qual s'han fet dues significatives modificacions, la primera a l'haver incorporat l'anglès entre les eines que s'ofereixen en els fils conductors del Casal, els quals s'han incrementat les activitats lúdiques relacionades amb les arts escèniques, amb menys èmfasi sobre les esportives. La segona modificació important ha estat haver assolit que el Casal fos la referència municipal, i per això s'ha apostat per fer més assequible el Casal a les famílies masnovines, a través d'una bonificació del 25% per als nens empadronats a Masnou, amb un clar interès de beneficiar al major nombre de famílies possible.

Cal millorar, però la comunicació de les activitats, i en aquest sentit s'ha creat recentment una pàgina de la Regidoria d'Infància al Facebook , així les persones que la segueixen podran assabentar-se de les programacions. I també es confecciona bimensualment una agenda on s'inclouen les activitats tradicionals i festives, així com les que proposen les entitats d'infància obertes al municipi i les pròpies de la Regidoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada